lauantaina, joulukuuta 26

Tuoreet sukat

Tai no niin, lanka on Regian Fresh Uni & Color -sarjasta, jossa on raidallisia värejä sekä niihin yhdisteltäviä yksivärisiä. Paksumpaa 8-fädig -vahvuutta, konepestävää. Sukissa on yllättävän pehmeä tuntu, kaipa sukat jalassa voisi vaikka liihotella höyhensaarille.

Lanka oli miellyttävää neuloa, mutta paikoin sai olla tarkkana, ettei silmukka hajoa. Langan kierre erkanee nopeasti, erityisesti jos purkaa pätkän. Paremmin sopinee pyöreäkärkisempi puikko kuin aivan terävä. Neuletuntuman perusteella ehkä helposti onnistuisi vielä vähän tiukempikin tiheys.

Fresh Unin yksivärisissä on raikkaita sävyjä, vaihteeksi näin vahvemmassa langanpaksuudessa. Ainakin niin kauan kuin lankaa vielä löytyy. Kirkas vihreä, sininen ja violetti sekä vaalea sinivihreä, sellainen viileänvaalea ankanmuna. Frog, royal, purple ja cloud.


Lanka: Schachenmayr Regia, väri 8146 Cloud (75 % villaa, 25 % polyamidia, 150 g = ~ 300 m)
Puikot: 2,5 mm, bambua, GhiaoGoo
Tiheys: noin 24 s / 10 cm
Koko: pituus 24 cm, ympärys 48 s

Koko kerä ei mennyt näihin pienehköihin sukkiin. Lopusta riittää vielä mukavasti sukanraidoiksi, mainiosti siihen sopiva sävykin.

torstaina, joulukuuta 3

Neuleohjeet

Lokakuussa ilmestyi Syys-pipa ensimmäistä kertaa PDF-muodossa. Sen jälkeen siirsin myös muita pipoja ja kaulureita PDF:iksi.

Linkit löytyvät oikeasta reunasta, suomenkieliset Omia ohjeita ja englanninkieliset Own patterns -otsikoiden alta.